Przyprawa do 'stejka'


A może tak przyprawa do roślinnego stejka ? Przygotowanie domowej produkcji przyprawy do różnych typów potraw, to fajna sprawa. Po pierwsze, to ty decydujesz czy jednej przyprawy będzie mniej, lub więcej. Po drugie, możesz pominąć sól, która jest dodawana do przypraw w sporych ilościach, lub jakąś inną przyprawę, za którą nie przepadasz.

Przyprawy wykorzystujemy do produkcji pulpetów, kotletów, stejków (tofu, np baklażan, tempeh, itp).


po 1  łyżce: ziaren gorczycy czarnej, ziaren gorczycy zółtej, słodkiej papryki, czosnku w proszku, cebulki w proszku, suszonego koperku, kolendry, płatków chili | po 1 łyżce cayenne pieprz i soli himalajskiej

Przyprawy wrzucam do pojemnika i dobrze wstrząsam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archiwum bloga